Nieuwe massagepraktijk in Bodegraven,

Bodegraven is een massagepraktijk rijker. John de Kruijf is per 1 januari 2012 als masseur begonnen bij sportschool N-Joy aan de Margrietstraat. Hij was al jarenlang verzorger en leider bij voetbalvereniging Bodegraven. ‘Daardoor ben ik in aanraking gekomen met sportmassage en dat vond ik zo leuk dat ik de schoolbanken weer ben ingedoken’. Ondertussen heeft de Kruijf verschillende diploma’s behaald, waaronder ontspannings- en stoelmassage. Momenteel doet hij vanaf september de één jaar durende erkende opleiding Sportmassage die hij in de avonduren volgt, naast zijn werk als vrachtwagenchauffeur.

Ontspanningsmassage

‘Een ontspanningsmassage is bedoeld om lichaam en geest even helemaal tot rust te laten komen. Op relaxte muziek probeer ik de ademhaling te reguleren. Verder is massage goed voor de doorbloeding. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd.’ Tevens vermindert cellulitis door een massage in combinatie met sporten en nemen spanningsklachten af volgens de Kruijf. ‘Als iemand ergens klachten heeft, geef ik daar extra aandacht aan. Zenuwbanen worden zodoende vrijgemaakt en blokkades opgeheven.’ Ook vertelt de Kruijf dat hij bij mensen thuis komt om te masseren. ‘Ik merk dat sommige mensen het fijn vinden om gemasseerd te worden en tot rust te komen in hun eigen vertrouwde omgeving. Noem het ‘wellness in eigen huis’.

Ook bedrijven kunnen de Kruijf bellen. In een professionele massagestoel worden met name hoofd, nek, schouders en armen behandeld. ‘Mensen worden zich bewust van hun werkhouding wat RSI-klachten kan voorkomen. Deze ontstaan doordat mensen langere tijd in dezelfde houding zitten. Door deze massages kan op langere termijn het ziekteverzuim afnemen doordat lichaam en geest leren te ontspannen. En het geheel is belasting aftrekbaar, ook interessant’.

Openingsactie

De sportmasseur in spe is blij dat hij nu voor dit beroep gekozen heeft. ‘Het mooiste van dit werk is als mensen met een goed gevoel van de massagetafel komen’. Een behandeling is er vanaf 19,95 voor twintig minuten. Een volledige lichaamsmassage kost 34,95 voor veertig minuten. De Kruijf heeft een mooie aanbieding om de opening van zijn praktijk te vieren. ‘Mijn klanten krijgen in de maanden januari en februari 5 euro korting op elke behandeling. Tevens krijgt elke klant een spaarkaart. Bij 10 massages krijg je dan de volgende gratis.’ In de avonduren op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 20-22 uur en woensdag overdag kun je op afspraak bij John terecht. Ook in de weekenden is hij beschikbaar.

Bel voor een afspraak naar 06-50979055 of bel sportschool N-Joy 0172-619032. Ook kunt u voor meer informatie mailen naar john@thuis-massages.nl en neem binnenkort een kijkje op zijn nieuwe website www.thuis-massages.nl.